Nu är det gjort

Jaha, nu så har jag klippt av håret - allltihopa. Nej, skojar bara ! Luggen är här igen och någon centiimeter av längden på de övriga håret. Lite ny färg blev det också, lite varmare och ljusare för den hemska utväxten är borta. Tack gode gud. Tack Hanna. Det var ett tag sen jag hade lugg, men nu så var jag verkligen sugen på en förändring.

Veckan har bjudit på jobb och imorgon är det sista dagen på några dagar, ska bli skönt med lite ledighet och att få sova ut på morgonen, ligga kvar i sängen med Robin och ta det ganska så lugnt. Inte känna press på att man ska iväg och jobba.

Nu är det dags för sängen efter en stund läsning. "Smuts" av Katarina Wennstam.
God natt !

Harry Potter och halvblodsprinsen

Jag och mamma var och såg Harry Potter och halvblodsprinsen igår. En ganska ljummen film men som definitivt hade sina ljusa stunder, super gullig ! Rupert som spelar Ron Weasley var bäst stort sett i hela filmen. Hela hans ansiktsuttryck är klockrena och ibland kan man tro att han är släkt med Harry (ja, min hund.) Om man inte har sett filmen tycker jag att  man faktiskt ska gå och se den, sevärd !



Idétorka

Det är hemskt. Nu känns det som om jag är tillbaka i skolan igen, måste få ihop någgra bra ord och en massa meningar på ett papper och skicka iväg. Denna gången är det dock bara mig själv det hänger på och ingen är en i röven och tjatar om när var och hur det ska vara inlämnat. Jag hatar för tillfället att skriva ett personligt brev, jag behöver hjälp !

För att skingra tankarna ska jag och mamma iväg och kolla på bio ikväll -
Harry Potter.

Mitten av september ?

Ja, det känns som om sommaren är över för länge sen och att vi snart kan gömma oss i stora tröjor, trycka ner oss i jeans och köpa nya sjalar inför hösten. Det är ganska så tråkigt när det bara är slutet av juli ! Hur som helst håller jag tummarna för en semester i september så att man får se lite utav solen. Men mitt upp i allt så sitter jag och funderar på att jag ska införskaffa mig ett par skinnhandskar i höst. Ja, ni hörde rätt - Andrea goes ännu mer kvinna ! (Om man räknar skinnhandskar som kvinnligt ?) Robins syster Emma fick det förra julen av sin pojkvän och jag har sett det på flera andra och bestämt mig för att det är ganska så snyggt, men enbart till vissa jackor. Jag som alltid är varm om händerna använder såklart mest tumvantar som inte är de bästa. Så när jag kommer hem ifrån den ev. semestern så ska jag också försöka införskaffa mig ett par snygga, svarta och ett par till bra pris.

Ny frisyr kanske ?

Jaha, så kommer Hanna hit på torsdag och nu ska jag nog ta tag i att göra något ordentligt med mitt hår. Utväxten är enorm (enligt mig) och håret är både slitet och tråkigt. Kanske inte dags att klippa mig nu, men vill verkligen göra något. Man "ska" ju egentligen klippa sig efter att sommaren är slut och saltvattnet och solen är borta, men då får  jag vänta länge. För som det ser ut nu blir det en vecka utomlands i september. Så kan lika gärna gör någonting åt det nu med en gång.


Om man skulle skaffa sig en lugg ? Den understa bilden är på mig (ja, det är sant) som är tagen för ungefär 4-5 år sen. Jag älskar denna luggen men frågann är om jag idag skullle passa lika bra i den som jag gjorde förr ?

Nu har jag suttit och kollat lite bilder och det "senaste" frisyr modet på google, aftonbladet.se m.m. Men alla ser ungefär likadana ut och det spelar ingen roll vad som är modernt nu för man ska passa i det. En kvinna som är otroligt snygg enligt mig är Ashley Simpson. Hennes stil är super cool och jag önskar att man hade sett ut som henne i mellan åt.





En styck helg

Oj, det känns konstigt att helgen redan är över. Men man känner knappt när det är helg eller inte. Jobb måndag till torsdag, ledig fredag. Stan med syster, träffade Robin, förfest hos Johanna och en runda till Katta i Torup. Lördag jobb 7.55-16.30, en liten tupplur och mys med Harry, en kvälll med Robin. Söndag en dag med Robin och jobb 16.30-22.30. Som sagt, det var den helgen och nu väntar en ny jobb vecka. Varje dag fram till fredag ! Imorgon skulle jag vart ledig men hoppar in och jobbar mellan 10-14, och imorgon kvälll ska jag och mamma äntligen på Harry Potter ! Har längtat efter att få se den och nu är det dags. Håller tummarna för att den ska vara bra.

Jag har världens bästa

...Robin !

Vart tog värmen vägen ?

Jaha, så var värmen tydligen borta för att stanna borta ? Fick HM katalogen med deras höstkollektion häromdagen och när vädret är kasst här hemma i Sverige kan man inget annat än att längta till hösten då det är koftor, sjalar och stora kläder som gäller. Mitt upp i detta sitter jag och Robin och funderar på att dra någonstans när alla andra har börjat skolan igen. Men frågan är...vart ? Vi är inne på Tunisien, Bulgarien eller ev. Egypten och Turkiet. Att leva i så som Spanien, Grekland är snäppet dyrare i Sverige även om Grekland hade vart den största drömmen att åka till. Om det är någon som har förslag, råd, tips m.m. om de olika länderna så är de välkomna.

Bulgarien

Tunisien

En galen helg

Åh, det har vart en sån sjukt rolig helg. Jag, Lisa, Alex och alla de andra nere i Karlshamn. Torsdagen när jag hade skyndat mig ner för att förhoppningsvis se Matilda och Lisas lag spela deras sista match i Åhus (beach handboll). Men en slöfock framför mig från Kristianstad till Åhus körde inte mer än 50 hela vägen då det var 70 ! När jag kom ner var det sjukt med folk, svårt att hitta parkering och slapp med nöd och näppe betala 40 kr för att komma in på området där turneringen var. Möttes av mamma och en trött och sliten Harry. Det blev en massa mys under hela kvällen. Harry fick mycket uppmärksamhet, men det hade han fått hela veckan mamma och pappa vart där nere. Och jag fick givetvis träffa min saknade Lisa !

Fredagen var det en slapp dag på starnden, karnivaltåget, träffade Alex och hand kompisar för att följa med till deras hotelrum för att dricka lite öl och prata. När de skulle vidare till Harrys gick jag och Lisa vidare. Mycket prat, skratt och nästan trårar och hemfärden blev hyffsad tidigt.

Lördagen stod det som spön i backen och Harry var med om sitt första åskoväder. Senare sprack det upp och jag och Lisa hade blivit medbjudna av Alex till Magnus Ugllas revy - "Va fan är min revy ?" Riktigt bra och vi slapp regnet hela eftermiddagen och kvällen. När den var klar bar det av till Harrys för mat, dricka, dans, prat, skratt och kvällen var helt perfekt !

Söndagen bjöd på en hemmadag och en runda till farmor och farfar. Med andra ord så tog jag det riktigt lungt. Måndagen innebar hemfärd till tråkiga Halmstad igen och jobb mellan halv 3-halv 9. Sen åkte jag till Robin som jag inte träffat på en vecka.

Imorgon bär det av

Yes, snart ska jag packa ner allt jag tvättat och strykt så att jag bara kan plocka ihop min necessär imorgon bitti innan jag åker till jobbet. Nu äntligen får jag komma ner och slippa vara själv. Även fast det är ganska så skönt blir det en aning ensamt. Saknar ju Harry med !

Robin åkte för en liten stund sen. Han ska upp och jobba tidigt imorgon så han behövde komma hem i hyfsad tid. När han kom hit hade han med sig kräftor och vi åt de och räkor till kvällsmat/middag ikväll. Otroligt gott ! Var ett år sen jag åt de sist. Nu ska jag bege mig så att det inte blir allt för sent.

Ha en bra helg !

Onsdag och fortfarande hemma

Pigg och alert, javisst. Fick dra mig upp ur sängen efter kl. 9. Men detta är för att dum som jag är har jag intalat mig själv att jag inte sova på kvällen om jag sovit för mycket eller för länge samma dag. Så nu har jag hunnit att lägga i en maskin tvätt, hänga upp en och ätit frukost.

Idag spelar Matilda och alla andra 92 or som anmält sig beach handboll i Åhus. Kan säga att jag är ganska avundsjuk ! Det var två år sen jag spelade sista gången. Har hunnit med att spela en gång för HK Drott och en gång för Halmstad HP.

Bilder ifrån Åhus 2006.










Ensam hemma

Nu är jag helt ensam hemma...Matilda åkte ner till Blekinge direkt efter jobbet och jag har suttit, legat och gått hemma hela dagen. Det är ganska okej men om jag hade gått såhär allt för länge hade jag dött av rastlöshet !

Nu har jag "städat" undervåningen och ska snart bege mig upp på mitt rum och ta han om de tredje världskriget. Kort inlägg, men det har inte hänt spciellt mycket idag. Imorgon kommer Robin och jag ska spendera dagen med att packa, tvätta och ev. sola.

Vitamin well

Så när jag stod inne på Apoteket och pratar med mamma i telefon, gick runt och strosar för mig själv ser jag flaskorna som många har pratat om. Vitamin well, det är ungefär som en nyttig juice (hur man nu kan få juice till nyttigt). Jag ville testa citrus/fläder eftersom jag har gått och kärat ner mig i fläder saft. Istället för att lägga ut ytterligare 22 kr (som i och för sig inte är så dyrt) gick jag bort till torget och köpte citroner för 6 kr och ska snart bort till Konsum för att köpa fläder saft. Jag gör helt enkelt min egna blandning. Men får köpa med mig en när jag åker till Blekinge på torsdag.

Måndag och ny vecka

Jaha så var det en ny vecka men har tappat kollen på vilken dag det egentligen är. Men fick reda på att idag är det måndag, måndag den 14 juli vecka 29. Idag väntar ännu en dag med jobb och ikväll slutar jag en timme tidigare än vad jag har gjort de senaste två dagarna !

Förutom jobb så får jag tvätta och börja packa till vad jag ska ha med mig till Blekinge i helgen. Allt ska vara fixat och klart till kl. 10 på torsdag förmiddag för då ska jag åka till jobbet och sen direkt ifrån Maxi till Pukavik. Pratade precis med Hård aka. Lisa, saknar henne med ! Varför ska du hålla på att åka iväg och jobba en massa istället för att komma upp till tråkiga Halmstad ? Håller tummarna för att vi hinner ses på torsdag och helgen.

Changeling

När jag kommit hem igår så satte sig Matilda och hennes kompisar för att kolla på en film. Jag var inte jätte trött så satte mig också för att kolla. Changeling heter den. Den utspelar sig på 190-talets slut och Angelina Jolie spelar huvudrollen. Angelina som heter Christine Collins i filmen är ensamstående mamma till en 9 årig pojke som heter Walter. Hon arbetar mycket och en dag när hon lovat Walter att kolla på bio så får hon rycka jobba istället. När hon kommer hem är Walter borta. Månaderna går och sökandet efter pojken är i full gång. En dag så får Christine reda på att de har hittat hennes son. Hon åker till tågstationen och möts upp av en pojke som inte alls visar sig vara hennes son. Polismännen säger att detta är ett stort misstag och att det visst är hennes son, att han bara har förändrats under månaderna han har varit borta. Men Christine är fast besluten på att det inte alls är hennes Walter och hon tänker göra allt för att få honom tillbaka.

Sen fortsätter hennes kamp om vad som hänt hennes son och hon är hela tiden fast besluten om att hon till varje pris ska hitta honom. Jag som hatar sånt här där det är gripande och som man tror är ett förutsägbart slut fastnade för denna filmen. Man blir skitförbannad, frustrerad och ledsen, vilket jag tror är anledning till varför man fortsätter kolla på filmen. Se den, den är faktiskt otroligt sevärd !

Helgen v. 29

Och snart är den här ! När man bara hör vecka 29 och helgen v 29 så vet man utan att ens tänka efter att det är mycket som händer. Det är Åhus beach handboll nere i Skåne (i Åhus...), det är en massa badjävlar som börjar sin hamster och besöker "sommar staden" Halmstad och det är Östersjöfestivalen nere i Karlshamn. Jag lämnar Halmstad på torsdag eftermiddag för att bege mig till sydliggare breddgrader - Blekinge.

En glad överraskning är att Madelene Lönqvist, också känd som Madde kommer ner till Pukavik där vi båda har vår sommarstuga. Robin som ska till Hultsfred på något som har Metallica att göra ska inte med mig ner i år utan jag får en helg själv med en massa minnen och en med en tjej jag inte träffat på år och dar. Ser verkligen fram emot detta och jag saknar henne mer än någonsin nu !

En månad sen

Herregud vad tiden går fort. Det är en månad sen (idag) jag tog studenten och att jag verkligen har tagit studenten börjar jag tyå fatta nu. Nu börjar livet och jag blir inte länge kvar i Halmstad om jag själv får välja. Helst åker jag imorgon, men nu ska vi inte förhasta oss. Har börjat spana på lite saker och kollat runt och nu är det jag som börjar skriva ett cv(en presentation av mig själv. Nu jäklar ska jag göra annat ! Vican kom in på lärarautbildningen så hon flyttar till Växter i en sjö (Växjö) i september. Kommer att bli tomt, men det är väl detta som tillhör "vuxen livet".

Nu sitter jag här och har ännu inte gjort de saker jag satte mig här för. Ska rensa min mobil på skit musik och lägga in en massa nytt. Det får vara min hjälp under de 2 timmar de tar att köra ner till stugan på torsdag eftermiddag. Min data vill inte att jag ska bränna skivor nämligen. Kl. 16 börjar jag jobba och jobbat till 22.15 ikväll. Men reste utav veckan så slutar jag "bara" 21.30 och 21.15. På onsdag blir det tjejkväll med Sofie, Sofie och Frida. Lollo är numera i Barcelona så det kommer att kännas en aning tomt utan henne. Men ska bli sjukt kul att träffa alla igen.

Nu ska jag göra det jag skrev att jag skulle göra, duscha, handla mat, laga den för att till sista åka till jobbet.

Jag och Vican (som ska flytta till Växjö i höst)

Namnsdag

Ja, idag är minidagen inne då jag har namnsdag. "Andrea är det feminima motsvarigheten till Andreas och har som namnsdagsgrannen André sitt ursprung till de gamla grekerna och ord med betydelsen människa. Namnet var vanligt under 1800-talets sista årtionde och kom tillbaka på 1970-talet, men var som mest populärt för 10 år sedan. Det finns ca 9 500 som heter Andrea varav ca 4 500 har det som tilltalsnamn."

Nu är jag i Falkenberg och ska åka hem imogon eftermiddag för att jobba. Jobbar kväll nästan alla mina jobb dagar denna veckan som kommer förutom onsdag och torsdag. Torsdag åker jag till stugan och ner till mamma, pappa, Lovisa och Harry.

Klänning

Eller klänning och klänning...Men denna har jag nu gått och funderat på väldigt länge och idag hittade jag den (sista i min storlek och i hela affären) och sen satt enligt Vican super snyggt. Tror nästan att jag måste ha den...Vad tycker ni ?

Regn, åska och fjortisar

Hemkommen ifrån Josefin och nu står det som spö i backen och åskan är ganska nära nu. Man är inte så kaxig längre...Stackars mamma som ska cykla hem ifrån stan i detta vädret. Ikväll har jag vart hos Josefin. Ännu en gång kan jag inte följa med ut för att imorgon bitti så börjar jag 7.55 ! Tyvärr en ganska så stel förfest som slutade med att det blev hög ljudnivå och "fylla".

Imorgon är det jobb, stan och sen kör jag till Robin. Mamma, pappa, Lovisa och Harry åker ner till stugan så det kommer bli tomt när de har åkt. Fredag kväll ska jag ta med Robin till Kräftfestivalen i Glommen (utanför Falkenberg) och både lördag och söndag kväll väntar jobb. Tråkigt men sant. Det är så när man har gått och blivit arbetskvinna.

Nu ska jag sova eftersom jag ska upp 6.30 imorgon bitti.

En seg morgon

Ja, en ganska så seg morgon denna dag. Har ätit frukost med mamma och pappa och har nu gått och lagt mig i min säng igen. Har nästan inga planer för idag, vilket är lite små streessande. Men det brukar ordna sig vad dagen bär med sig.

Igår skulle mamma vara snäll och ringa till Telenor för att kolla när våra abonnemang gå. Det var en massa tjaffs hit och dit och tilll slut fick vi avsluta dom på en gång vilket gjorde att våra sim kort blev inaktiva. Fort som satan ner till Telia butiken för att skaffa nytt abonnemang, men eftersom det tar ca en vecka att flytta nummret från Telenor till Telia. Så nu har jag ett kontantkort i Telia så har ett annat nummer. Mitt gamla nummer får jag tillbaka på tisdag.

Igår fyllde också Elin 20 år. Så vi var där ute hela kvällen. Fick låna två blöcker jag ska försöka läsa mig igenom. Tusen strålande solar och Ego girl med Carolina Gynning. Någon som har något att kommenteraa om dessa böcker ?

Ledig i hela två dagar

Wohoo, jag är ledig (igen). Men hade hellre jobbat nu än i helgen, pallar inte ! Är ledig torsdag kväll till lördag eftermiddag, så då åker jag antagligen till Falkenberg. Nästa helg ser det ut som om jag får bort min fredag och åker ner till Blekinge för att spendera helgen. Åker nog ner själv och där kommer jag att få lite extra tid för mig själv och antagligen träffa min kära Hård (Lisa) och antagligen några andra kompisar nere i söder. Tråkmåns Robin ska och kolla på Metallica - blöö !

Idag har jag vart hos vetrinären med Harry, han fick spruta ifrån valpsjukan. Har vart hos tandläkaren (igen) för att kolla upp det stora problemet med min käke och tro fan att det är visdoms tanden som är skit igen. Den ska snart ut ! Imorgon ska jag och mamma köpa present till Elin som fyller 20 och sen kommer kusinen Tesse på besök. Kvällen bjuder på 20 års kalas hos Elin.

En helg i Falkenberg

Nu lär många tycka att jag är dum i hela huvudet, men jag tycker inte att Halmstad är så värst rolig och blir inte roligare bara för att det är sommar. Snarare tvärt om ! Dö åt alla dessa turister ! Är också så trött på att allt ska vara så märkvärdigt och extra  piffigt och flaschigt bara för att det är varmt ute. Jag antar att jag behöver komma bort ifrån staden en längre tid.

I helgen (torsdag till idag) har jag och Robin bott i hans sommarstuga på Skrea straand i Falkenberg. Hur skönt som helst. I fredags då Robin var på jobbet låg jag självpå starnden vilken typ ingen hade kunnat gjort här i Halmstad på Tylösand. Jag sköltte mig själv fram till halv 3 då Emma kom ner och gjorde mig sällskap. En stund senare kom Robin och sen Carina och Nicklas. Brände mig som satan så jag chillade igår, då ifs jag och Robin försov oss några timmar så det blev inte direkt en heldag på starnden, snarare en halvdag. Men det gjorde ingenting för mig, var fortfarande redface. Kvällalrna spenderade vi med hans killkompisar, och själva. Slappade och hade det super lugnt. Har tydligen hunnit missa Fiesta här hemma som var i torsdags, får la se om jag orkar pallra mig dit någon gång. Vilken åldersgräns är det ?

Imorgon ska jag så fort som möjligt ringa till tandläkaren för nu under dessa dagarna har jag int ens kunnat öppna munnen ordentligt för jag har så sjukt ont i min högra käke. Vid kl. 2 börjar jag jobba, men "bara" till halv 10. På torsdag åker mamma, pappa, Lovisa och Harry ner till stugan och som det ser ut nu kommer jag ner helgen v. 29. Hård, då kommer jag och hälsar på dig ! Men nu ska jag försöka krypa ner i min egna säng utan Robin vilket kommer att kännas tomt.
En kväll på Harrys några dagar innan studenten

RSS 2.0