Familjen kommer

Jag är överlycklig även fast jag har haft strömavbrott halva kvällen. Mamma har bokat stuga för dom till v. 5 här uppe i Tandådalen. Och Harry ska följa med ! Kan det bli mycket bättre just nu ?

Idag har jag träffat Carina och Marina med familj. Carina är min chef hemma på Maxi och även mammas gamla gymnasiekompis. Så det blev en skiddag borta i Hundfjället med klarblå himmel och sol. Imorgon väntas jobb så jag ska faktiskt gå och lägga mig nu på en gång.

Sov så gott !


Vid Superparken, Juniorparken och Norrliftarna
ligger stugan där familjen ska bo.


Halmstad samtal

Ett samtal hem till Halmstad kan göra mycket. Pratade med mamma innan idag och nu en stund med Vican. Dom gör att jag saknar Halmstad. Eller jag saknar dom och inte allt som har med Halmstad att göra. Nu kan det nog bli kul att komma hem i april någon gång.


Idag har jag vart ledig. Så jag var med Robin nere i byn och handlade mat och hårfärg. Tack gode gud för detta så snart ska jag få färga om mitt hår. Det ser ut som satan nu. På torsdag är det nyårsafton, och sen ett nytt år. Vad mycket som hänt detta året. Tagit studenten, brutit med vänner (?), funnit nya, jobbat som aldrig förr, blivit "vuxen" och insett på riktigt vad familjen betyder för en.

Nu ska jag laga lite mat och ikväll blir det en lugn kväll. Halvsjuk och har inte lust att det ska bli värre nu inför en tuff vecka.

Aldrig mer

en jul utan min älskade familj ! Det kom jag fram till igår och om jag skulle få för mig att flytta på mig lite under jul så ska dom med.

Nu är snart juldagen slut och jag har ätit en sån sjukt god wook. Herregud, ibland överraskar jag mig själv. Kanske inte så stark som många vill ha den, men då måste jag dricka en massa vatten och de kommer förstöra min sömnrytm. En jobbdag till, sen är jag ledig i hela två dagar. Då ska det tvättas och städas lite...igen.

Nu är de dags att diska och sen kura ner mig i sängen (för jag har ingen soffa).

God jul !

Ja, nu kan man väl säga att det nästan är julafton. Jag som alltid älskat julafton och jul över huvudtaget vill helst att det hela ska vara över. Allt ska återgå till de "normala". Nu har jag stått och lagat köttbullar i 2 och en halv timme. Jag tror jag dör vad segt ! Men nu är de gjort så de är bara att äta.
"Pratade" med Harry idag. Han hade badat och var julfin. Saknar dig min älsklingskille.

Men nu ska jag göra klart och diska klart de sista sen är de sags för sängen. Ha en riktigt god jul så återkommer jag imorgon kväll när jag haft min paket öppning eller senare på juldagen.


Lite värme och sol ?

Ja tack ! Att ligga på stranden hela dagarna. Bli kalasbrun och läsa super många böcker. Kan de bli bättre ? Skulle vara en underbar dag i backen och sen en öl på de. Men när man har något så är det givetvis något annat man sucktar efter.


Idag har också vart ledig. Nu väntas de jobb fram till söndag. Imorgon efter jobbet ska jag laga köttbullar till årets julbord i Fäbod 2 (?) Ska inte ta upp saknade efter min familj, de borde dom som följt min blogg veta vid de här laget - förlåt.

Nu ska jag sova så att jag orkar med morgondagens hets med julklappsinslagning m.m.

Julhunden


Harry


Julstädning

Ja, jag ska snart ta tag i det. Ska gå bort till Ica för att köpa rengöringsmedel både till kök och till badrum, sen ska jag hem och storstäda min lilla stuga. Har slängt i en maskin tvätt och det får bli minst en till idag. Så slipper jag göra de på någon vecka. På torsdag är det julafton. Helt sjukt ! Idag för 3 veckor sen lämnade mamma och pappa mig ensam kvar här i Sälen. Men jag skulle inte välja bort detta vinterland mot Halmstad. Även fast jag saknar mamma, pappa, Matilda, Lovisa och Harry så fruktanvärt mycket !


27 minusgrader

Nu är det fruktansvärt kallt här uppe i norr. Dessa temperaturer är man inte riktigt van vid. I morse var de runt 18 minusgrader, men när jag kom hem nu ikväll så hade temperaturen sjunkit till hela 27 minusgrader. Tror att jag kommer hålla mig inomhus ikväll.

Fick precis en kommentar utav min vän Frida som jag känt sen årskurs fyra. Hon har flyttat hela vägen till USA för att vara au pair i New Jersey. Hur coolt är inte de ? Vill verkligen komma och hälsa på henne. När jag nu ska få tid med de, och pengar till de. Besök hennes blogg för att följa hennes vardags samt att få ett gott skratt. Hon och jag samma humor, så att följa hennes blogg ska bli ett stort nöje - 800mil.blogspot.com


En bild på mina underbara "barndomsvänner".
Lollo, Jacline, Sofie och Frida


Lammet och grisen

Ikväll slipper jag laga mat, jag ska iväg och äta på Lammet och Grisen med hyran och shopen ifrån Tandådalen. Ja, man behöver väl inte nämna namnvalet på restaurangen. Men för domn som är smarta så är de vad de serverar där.

Idag har de vart jobb samt intro. Jag har frontat lite i butiken och fick godkänt, så känner mig nöjd efter min första frontning någonsin. Nu har jag suttit hemma och kollat på de sista Ullreds avsnittet som jag glömde igår. Ska inte iväg förrän om 2 timmar så ska väl lägga mig och sappa bland kanalerna en stund. På tal om Ullared och sista avsnittet. Mattiaz "Skandalen" Björling var ännu en gång med i programmet och som jag sagt innan vet man inte om man ska skratta eller gråta. Jag tycker att han är sjukt pinsam men kan inte låta bli att tycka om honom. Tänk att få ha en sådan vän, man kommer nog konstant alltid vara glad och skratta. Så Mattiaz, om du ser detta - hör av dig ;)

Om 9 dagar är det julafton och igår blev jag inbjuden till folket i Fäbod 2 för julaftonsfirande. Det kommer bli som hemma med farmor och farfar som sover i en varsin fåtölj, inte med en mamma och mormor som går igenom julmaten med en, en pappa som ska försöka hinna med att filma allt, minst en hund på 9 månader (och eventuellt kusinen som är några månader yngre) som antagligen kommer stormtrivas bland alla papper, tejp och platspåsar. Två systrar som ännu kryper under granen för att kolla in deras julklappar och två nykomlingar - Jan och Arne som står vid sidan av och har allmänt koll på läget (?) Jag kommer tänka på er, men efter jobb blir det Kalle Anka och som sagt mat inne hos grannarna. Julklappsöppning med mig själv och lite julmusik till de.

Harry, storlillmatte saknar dig som satan !


Älskade familj

När man är trött och igentligen bara ska sova ska man inte sitta på spotify och hitta en massa liplåtar. I know, mitt fel - stort misstag. Jag ska faktiskt gå och lägga mig så att jag orkar med morgondagen. Tror att den kan bli lite krävande...Innan vi skaffade Harry förstod jag inte hur man kunde fästa sig så vid ett djur. Han står högst upp på vill träffa listan och bara en placering ner kommer mamma och pappa på delad plats. Hur ska jag klara av att flytta hemifrån på riktigt ?

Älskade familj - jag saknar er !


Ännu en hemmakväll

och så skönt. Det hade dock vart sjukt kul att gå ut och festa ikväll men tror nog att det blir en kväll för mig själv (eller med de andra inne i stora stugan.)

Ikväll är mamma, pappa och resten utav familjen hemma hos Jan och Arne. Arne som lagar den mest underbara mat man kan tänka sig. Är så avundsjuk när jag satt ensam hemma och åt mina crepse. Ska åka och hälsa på när jag kommer hem i april.

Igår fick jag världens hemlängtan och när Erik sjöng vinnarlåten så rullade stora tårar nedför kinderna. Det var jobbigt, men mamma tyckte inte det fanns något att längta hem till. De enda jag saknade då var pappas varma mackor och som vanligt - Harry. Att man kan fästa sig så vid ett djur är sjukt.

Tredje dagen

på jobbet. Börjar klockan 13.00 idag. Har precis duschat och ska snart klä på mig. Här uppe i Sälen är det bra. Ikväll är det utgång på Fjällis. Imorgon är jag ledig så då hade jag tänkt mig att ta mig bort till Hundfjället för att kolla in en ny skidjacka och byxor på Stadium.

I övrigt så är det en massa nya saker att ta in. Både på jobb och här hemma. Man lär sig sjukt snabbt hur mycket man uppskattar sina föräldrar. Men otroligt nog längtar jag inte hem...ännu. Den jag saknar mest är min älsklingskille. Mamma och Matilda säger att han står utanför mitt rum lite då och då, och vill komma in.

Men nu ska jag göra mig i ordning och gå bort till jobbet.


Sälen baby !

Nu så är man äntligen på plats i Sälen. Detta har jag velat sen jag var 5 år och för första gången stod på ett par skidor. Men nu börjar det blir småjobbigt när man väl är här uppe. Hur trög får man vara ?! Det är det här jag vill, inget annat. När mamma och pappa (som är kvar här över natten) åker hem imorgon middag så kommer det bli vemodigt. Men nu är jag här, och detta kommer bli världens bästa vinter !!!



RSS 2.0