Hej då Sverige, Hej Grekland !

Detta blir de sista inlägget för min del innan jag beger mig till sydligare breddgrader, denna gången Grekland. Äntligen ! Nu har jag skickat in alltidn jag har hittat och förhoppningsvis så får jag svar i veckan eller veckan då jag kommer hem. Ganska nervös när Robin redan har fått en, avis !

Hoppas ni får en fin vecka i Sverige.
Hej då !

Två och en halv dag

Ja, nästan iaf. Åker på söndag morgon 4.50. Jag vill till den riktiga värmen och innan dess, bli av med min förkyldning ! Snart ska jag byta om för att åka ut till jobbet. Men innan jobbet ska jag köpa present till mamma.



Jobb på min lediga dag

Okej, jag ska inte klaga. Men jobb mellan 17-22.30 är inget jag hurrar för just nu. Mega förkyld (fast den i alla fall inte blir värre) och så en del ärenden på de. Jaja, inget att be för. Hellre jobb än skolan ! Matilda skulle ta klassfoto idag, och imorgon fyller Lovisa 14 (fjortis !)

Igår blev det inte riktigt som jag tänkt mig. Jag var ledig och lunch mötet gick bra. Även fast jag inte var super pigg så fixade jag att sitta inne på en mega varm restaurang med Jens och pappa i två timmar. Gick och hämtade Harry på Laxön där mamma var med de nya sexorna på Hallägra. Sen gick vi hem, jag tog två pandodil och sen somnade både jag och Harry på soffan. Vid 5 hämtade Robin mig. Snabbvisit in till stan som slutade med ett par blå skor, flipflop och ett par blå byxor (korta.) Allt till Robin. As snygga skor som jag minsann hade tittat ut innan Robin klickade hem dom. Stadium Stadium  !


Lunch möte

Jag ska snart hoppa in i duschen och sen göra mig i ordning för mitt livs första lunchmöte. Herregud vad jag känner mig stor och gammal.

Såg att det var match för Drott herr lag ikväll i Sporthallen. Har slängt iväg ett sms till Lisa om hon vill haka på, annars ser det ut som om det blir en hemmakväll. Får se till att jag skickar iväg mina sista ansökningar idag eller imorgon så att jag inte missar det innan jag åker. Dumt nog har jag gått och blivit förkyld nu när jag snart ska åka. Är det inte äckligt typiskt ?! Men nu knarkar jag Exberitox och halstabletter.

Dags för duschen. Ha en bra dag !

Nya skor

Äntligen !!! Jag har hittat mina älskade skor, och nu står dom fint uppställda på mitt rum och ikväll (innan jag ska sova) ska jag bara ligga och kolla på dom. Nej, skämt och sido. Men äntligen efter flera månader så har jag hittat dem i min storlek i en affär. Skönt. Nu kan jag snart slänga mina gamla slitna och dra på ett par nya vita inför hösten och när jag kommer hem ifrån Grekland (till mina förhoppningsvis bruna ben.) Det blev en "börs" och en ny concelare med. Hoppades att hitta lite gosiga tröjor att gömma sig i nu i höst, men det ser ut som om det får vänta. Det blir väl en runda till Stockholm om någon månad, och då får jag spendera pengar. Jag som borde hålla i dom för att köpa en ny skidjacka samt termobyxor samt förhoppningsvis ett par nya skidor samt hjälm. Usch, mycket pengar som kommer att gå...


Imorgon är det jobb plus att jag har planerat in två promenader samt att ta upp resväskan ifrån källaren. Mycket mer än så står inte på schemat. Nu ska jag dricka en kopp te till och gå upp och lägga mig med en bok.

Växter i en sjö

Så bär det av tll Växjö om ca 5-10 minuter. Ska bli kul att röra på sitt ass för en dag och utforska den stora staden i mitten av Småland. Vican örjar skolan idag (stackars henne !) så då gör vi henne lite sällskap.

Helgen har vart bra. Fick äntligen träffa min Lisa i fredags med Kicki och Vican. Hamburgare, glass, marränger och en sjukt god chkladsås ! I lördags var det jobb och Falkenberg. Igår Falkenberg och jobb. I veckan väntar jobb, ett lunchmöte (!), bankärenede, växla pengar m.m. På söndag åker jag äntligen till Grekland.

Nya böcker

Första gången i världshistorien så har Andrea Ingvarsson gått och köpt sina egna böcker. Ja, det är helt sant. Kände att veckan i Grekland skulle jag koppla av och det gör jag riktigt bra med en bok. Så nu gick jag in på Bokia där de har tag 4 böcker, betala för 3. Självklart blev det 3 självbiografier/byggd på sann historia. El Choco, Såld och Självmordet i Halmstad, om min son Markus. den fjärde boken blev en Liza Marklund till mormor som för övrigt fyller år idag. Jag skulle köpt 14 år till salu med, men den hade Johanna så lånade den utav henne.


Lisa kommer imorgon !

Åh vad jag saknar dig gullunge. Nu är det dags att pallra sig upp till Halmstad igen. Snart är vi back on track med mysiga fredagar och så som det brukade vara. Men hon brlöjar skolan på torsdag och jag återgår till mitt fram och tilllbaka jobbande. Fast innerst inne är jag verkligen jätte glad att jag slipper gå tillbaka till skolan igen. Fick nästan lite ångest när jag såg Matildas nya schema för höstterminen idag. Stackarsstackars...När ni sitter i skolbänken om två veckor ligger jag i en solstol på Rhodos !

En jobbhelg

Så var det Maxis sommarfest i fredags och jag var inte där. Det är nästan skandal men sant. Får ta igen när fest istället (om jag lyckas hålla mig i Halmstad.) Annars har det vart jobb dag ut och dag in fredag, lördag och nu ikvälll söndag. Fast idag hann jag dock med en super snabb tripp till Gekås. Införskaffade mig en ny miniplattång ifrån  Babyliss för endast 199 kr. Med keramiska plattor, upp till 200 grader och en flaschig liten väska till den. Tycker att den var ganska tuff och kalas bra till Grekland ! sen blev det schampo, balsam, hårspray m.m. inhandlat.


Imorgon ska jag träffa min vän Johanna. Ska bli trevligt, det var väldigt länge sen tycker jag. Annars så fyller mormor år så det ska firas kl. 18 hos oss hemma på Lärkvägen. För övrigt så börjar  Lovisa skolan imorgon och Matilda på torsdag. Det kanske kommer lkännas konsitgt att inte börja igen men otroligt skönt ! Mina 12 år i skola är över för tillfället.

Två veckor och två dagar

Nu ligger Harry hos mig i sängen (som han egentligen inte får...) och jag ska snart sova för att orka upp imorgon bitti. Hatar att gå upp allt för tidigt, framförallt när jag vet att jag ska till jobbet. Men nu är det inte jätte många dagar kvar. På söndag slutar nästan alla sina sommar vikariat, men jag har fått några extra tider nästa vecka med. Lite halv segt, men det är goa pengar.

Igår fick jag äntligen brevet ifrån Skatteverket som jag väntat på i två veckor. Trodde att jag skulle få ca 1237 kr i restskatt men när jag öppnade kuvertet så stod det klart och tydligt 2057 kr. GOTT ! Då slipper jag använda min lön till pengar till Grekland. Kanske kommer att få ha med lite extra från min lön, men inte så mycket som jag till en början räknat med.

Nu är det bara två veckor och två dagar kvar till vi åker. Längtarlängtarlängtar !

Vill härifrån !

Jag är seg och om en timme ska jag till jobbet. Just nu saknar jag verkligen inte att komma tilllbaka till skolan och det skulle vara döden att göra de, men att jobba orkar jag inte med. Trivs jätte bra på alllla sätt och vis, men vissa kunde tar knäcken på en.l Om 18 dagar så befinner jag mig på varmare breddgrader och får förhoppningsvis en ganska goo återhämtning av sommarens alla jobbdagar.

Nog klagat ! Det kunde vart bättre. Får vända på de och se det positiva, jag får lön om två veckor ! Dags att klä på sig för att sedan åka ut till jobbet på Maxi.

Resan bokad

Och så var resan bokad till Rhodos ! Vi åker den 30 augusti och kommer hem den morgonen den 7 september. Det ska bli ruksigt skönt att få komma hemifrån ett tag. Sol, bad, värme och allt de som hör till en semster kommer givetvis att finnas med.

Nu ska jag snart laga mat till mig själv. Ingen annan hemma så då får dom minsann vara utan mat. Ska sedan vidare upp på mitt rum för att bädda klart och dammsuga. Imorgon är det lunchning på stan med Kicki (som fyller år), Vican och Josefin. Sen väntar jobba 15-19.

Grekland, ja tack !

Nu ser det äntligen ut som om det blir en resa till det efterlängtade landet Grekland ! Jag och Robin (eller mest Robin) har hittat ett fint och mysigt hotell på Rhodos. Vi åker den 30 augusti och kommer hem den 6 september, på mammas födelsedag. Men ännu är inte resan bokad, så än är inte det sista pusselbiten lagd. Fast det ser ut som om den blir lagd imorgon kväll - yes !

I fredags var jag ledig (!) Så jag var på stranden, tro det eller ej men med Lovisa och hennes kompis Julia. Ganska skönt, jag fick chillla i min solstol medan de två tjötade hela dagen. Hann till och med att somna til två gånger. Kvällen bestod av hamburgeätande på stranden. Vi skulle grillat dom men smarta som vi är fick vi aldrig fyr på grillen. Usch, nästan pinsamt att skriva det haha. Lördag jobb och pappas födelsedag, mat och mys med Robin. Dagen söndag, Robin och jobb.

Nu ska jag sova för att försöka vara duktig och komma upp i tid imorgon för att ev. ta en promenad innan jobbet 11.30.

Ger stranden dissen

Inte för att det är de jag vill, men om en timme väntar jobb till kl. 21 ikväll. Denna sommaren har det inte gjort något alls att jag har jobbat men när det är varmt ute och alla ndra ligger på starnden kan man inte låta bli att vara avis. Men jag får se det ifrån den ljusa sidan, jag får en feting lön i slutet av månaden, yes ! Och istället kanske jag (och Robin) borde ta tag i att kolla runt på resor om vi ska komma någonstans över huvudtaget. Kanske bättre att jobba röven av sig hemma och komma bort ifrån allt och alla för en vecka bara för att njuta av den varma och underbara miljön någonstans runt medelhavet. Kul för alla de som ska börja skolan om några veckor, jag slipper !!!

Nej, nu ska jag byta om för att åka till jobbet. Så idag finner ni mig på Maxi 12-21.

Halvåret

Äntligen är det en fin dag, solen skiner och himmlen är nästan klarblå, dags att spendera dagen utomhus och lägga sig på gräsmattan ? Ja tack ! I eftermiddag åker jag på kalas i Falkneberg. Jens (Robins pappa) fyller år idag så jag stannar till imorgon bitti då jag tar tåget hem för att jobba. Hur tråkigt får det bli ?! Men nu är det sista rycket som gäller sen är det chill ett tag innan det förhoppningsvis trillar in intervjuver och ev. en semster.

Nu ska jag slänga ihop något till pappa som fyller år på lördag. Vår fantasi är på topp, han får ett hemmagjort presentkort så att han verkligen få välja det han själv vill ha. Förresten så är jag 19,5 idag och det är exakt ett halvår tills jag fyller 20.

En sovande hund

En jobb dag avklarad. Förstår inte varför det ska vara så sjukt mycket folk som ska handla på en och samma gång, varför inte komma i omgångar ?! Nu har jag i alla fall ätit middag med min familj och ska snart börja skriva på mitt personliga brev (igen !) Sen vid halv 10 är det Beck på tv som i och för sig har gått fem miljarder gången men då är det hög tid att varva ner på. Imorgon skulle jag vart ledig men hoppar in och jobbar en heldag på Stadium. Saknar de stället...

Helgen har vart bra. Skulle vart ledig men fick hoppa i och jobba på lördag. Fredagen bjöd på en runda in till stan och den omtalade Marinfestivalen. Var inget större att hänga i julgranen tycker jag, men eftersom Kicki glömde sitt legg så kunde vi inte göra speciellt mycket haha. I lördags var jag hos Robin och i söndags var vi på teater, jag Emma och Carina - Karlsson på taket. Jag som inte tycker om den riktiga Karlsson på taket ger denna teatern mer än godkänt.

Nu ligger Harry i mitt knä och sover, och det lär han nog göra till de är dags att gå ut för en kiss/bajs runda innan det är dags för ännu mer mys.

RSS 2.0